The Pantera webstore

 

Mail:       aquila_grande@yahoo.no

 

Tilbake til hovedmenyen - egelsk tekst

Venligst gå lenger ned for å se et resyme av de viktgste fotballreglene

 

Sportsutstyr, helseprodukter og tekniske produkter gunstige priser

Herunder presenteres noen gode nettbutikker hvor du kan finne utstyr av mange typer for gunstige priser - spesielt sportsutstyr, turutstyr, klær, datautstyr og utstyr for personlig bruk som kosmetikk og kontaktlinser. Hvilke butikker som prenenteres her vil variere fra tid til tid. De fleste butikkene vil være utenlandske butikker som også selger til skandinaviske kunder.


Finn en god hotellplass til en rimelig pris - Gjennom denne tjenesten kan du søke etter hotellplass i 235000 hoteller fordelt på 225 land og finne det rimligste hotellrommet som sarer til den kvaliteten og servicenivåetdu du ønsker, og så kan du bestille hotellplass Tjenesten har også prisgaranti slik at du kun betaler den prisen du har booket for.

Find the best hotel dealInternasjonal nettbutikk med alle typer kroppsbyggingstilskudd og naturnedisin med skandinaviskspråklig avdeling - I denne nettbutikken vil du finne enhver type tilskudd som du ikke kan finne her hjemme. Hvis du skal ha større kvantitet av en vare kan det også bli billigere å bestille herfra fremfor å kjøpe det i en norsk forretning.Naturprodukter for å bedre helsen, motvirke aldringssymtomer og bedre sexlivet - Her finner du kvalitetsprodukter for å stimulere erotisk velbehag og for å hjelpe mot problemer innen sex-livet. Her er også produkter for å motvirke og slå tilbake aldringssympromer i huden og hele kroppen. Du finner også naturlige medisiner for vanlige problemer i hjerte- og karsystemet, fordøyelsesapparatet, ledd, skjellettet og musklene. Her er produkter for å gi bedre generell helse i huden og produkter mot spesifikke problemer i hud og hår som kviser, rosasea, eksem, rynker aldersflekker og solskader

Venligst gå her for å se på kvalitetsproduktene innen helse og anti-aldringHealthChecksystems - Medisinske produkter - Denne forretningen har medisinsk utstyr til hjemmebruk og til bruk av profesjonelle. Du kan finne alle slags apparater til å måle hjertevirksomhet, blodtrykk, blodsukkermengde, kroppssammensetning, treningseffektivitet og øvrige funksjoner. Den har også medisinsk utstyr til bruk ved akutte hendelser og utstyr til hjelp for mennesker med spesielle behov.Tekniske bildeler av alle slag - Denne butikken fører alle slags deler til motor, oppheng, drivverk, elektrisk dydtrm og karosseri. Den har deler til alle merker, både originale deler og deler fra generelle utstyrsfabrikanter.

Parts TrainStrawberryNET.com - Kvalitets-kosmetikk for reduserte priser - I denne nettbutikken kan du bestille alle kosmetikkvarer fra alle ledende produsenter i verden. Forsendesle over hele verden. Frakt inkludert i prisen. Noen få eksempler på produsenter i lageret: Anna Sui, Biotherm , Borghese , Bvlgari , Carita , Cellex-C, Chanel, Christian Dior , Clarins, Clinique, Darphin , Decleor , Dermalogica , Estee Lauder , Guerlain, Guinot.FOTBALLREGLER

 

Hvis du er tilskuer til en fotballkamp er det greit å kunne de viktigste fotballreglene. Det samme gjelder hvis en spiller fotball på eget initiativ utenfor offisielle klubbarrangementer. I dette tilfelle kan en vanskelig følge alle de offisielle reglenes detaljer, men en bør vite de viktigste reglene for hvordan spillet gjennomføres og tilpasse disse så godt en kan. I det følgende er et resymé av de viktigste reglene tilstrekkelig til at en kan forstå godt fotballkamper som tilskuer og til å kunne spille fotball på uorganisert basis. Resymeet kan også være nyttig for en som skal spille klubbfotball som en første orientering før han lærer de offisielle reglene mer detaljert.

 

Resyméet inneholder også visse vurderinger a reglenes hensiktsmessighet og av måten regelverket benyttes på innen dagens praksis.

 

En fotballkamp spiles av to lag med en ball som sparkes fra sted til sted. Hensikten er å føre ballen in i motstanderens mål og del laget som har skåret flest mål vinner. Hvis antall mål er like, er kampen uavgjort. Det kan lages egne regler for en turnering eller kamp som pålegger ekstraspill for å avgjøre en uavgjort kamp innen rimelig tid.

 

Fotballbanens utforming: I lokale kamper kan banen være mellom 80 og 120 m lang og mellom 45 og 90 meter bred. I internasjonale kamper skal målene være 100-110 meter for fotballbanens bredde og 64 til 75 meter for lengden på fotballbanen.

Banen skal være avgrenset som et rektangulært felt med hvite linjer ikke mer enn 12 cm brede. De lange linjene benevnes som sidelinjer og de korte endelinjene som mållinjer.

Banen deles videre i to halvdeler med en midtlinje. Midten skal være avmerket og rundt midten skal det være opptegnet en sirkel med radius 9,15 m.

Målburet plasseres rett bak hver mållinje i midten. Et målfelt skal oppmerkes med to mållinjer som går 5,5 m ut fra hver målstang og forbindes med en tverrlinje på endene.

Et straffefelt skal merkes rundt målfeltet med en linje som begynner 16,5 meter fra hver målstang, går 16,5 m utover og forbindes i endene med en tverrlinke.

I hver hjørne skal det være et hjørneflagg, minst 1,5 m høye og rundt hvert hjørne skal det være en kvartsirkel med radius 1,5 meter.

 

Regler om spillerne: Hvert lag i en fotballkamp skal ha mellom 7 og 11 spillere, hvorav en skal være målvakt.

I kamper arrangert av nasjonalforbund, kontinentalforbund eller FIFA kan det være inntill 3 innbyttere. I øvrige kamper kan en ha inntil 7 innbyttere.

Spillerne skal være ikledd skjorte eller trøye, strømper, kortbukse, leggskinn under strømpene og spillesko. Det kan benyttes varmebukse over kortbuksa i samme farge som denne.

Målvaktene skal ha klesfarger som skiller dem fra alle andre spillere og personer på banen.

 

Spillets innledning avslutning og gjennomføring: Fotball spilles i to omganger på vanligvis 45 minutter hvis ikke annet er avtalt og med pause imellom på ikke mer enn 15 minutter. Dommeren kan legge til tid for å erstatte dødtid når spillet har vært stoppet for å ta avgjørelse, omordninger eller av andre årsaker.

Før spillet begynner slår dommeren mynt og laget som vant myntkastet avgjør hvilken banehalvdel de vil ha i første omgang. Laget som tapte tar avspark fra midten. Etter pausen bytter lagene spillehalvdel og det andre laget avsparker. Det avsparkes også pånytt etter hver hver skåring. Videre tas det avspark før eventuelle ekstraomganger.

Ved avspark skal ballen ligge midt på banen, spillerne må være på egen banehalvdel, dommeren signaliserer før avspark og spillerne i det avsparkende laget må være på minst 9,15 meters avstand. Den avsparkende spiller må ikke ballberøre etter avsparket ballen før en annen spiller har berørt ballen.

Ved ulovlig ballberøring etter avsparket, dømmes indirekte frispark fra berøringsstedet. ved annen forseelse dømmes nytt avspark.

Etter stans avspillet av årsaker som ikke er særlig omtalt i regelverket, dropper dommeren ballen på stedet spillet stanset. To spillere fra hvert lag står på hver side for å fange opp ballen etter at den har berørt bakken.

Ballen sies å være ute av spill når dommeren har stanset spillet eller når den har passert banens grenselinjer.

 

Målets plassering og  utforming og regler for målskåring: Målet er egentlig ikke noe mer enn to målstenger 2,44 meter høye og plassert i 7,32 meters avstand fra hverandre midt på mållinjen Bak målet kan det være et nett hvis en ønsker det, men dette må ikke begrense målvaktas bevegelser.

 

Mål inntrer når hele ballen har kommet innenfor mållinjen mellom målstengene og under tverrstanga til målet samtidig som det skårende laget ikke har overtrådt noen regler.

 

Dommeren og assistentdommerne: Dommeren har nærmest absolutt avgjørelsesmyndighet med hensyn på om noe har inntrådt som for eksempel mål, ulovlig offside eller regelbrudd og med å ta bestemmelser om straff og spillets videre gang. Han har to og noen ganger tre meddommere eller linjemenn til å hjelp med å gjøre observasjoner for seg og markere disse.

 

Målavgjørelse og kampresultat: Mål inntrer når hele ballen passerer mållinja mellom sidestengene og under tverrstang. Men det må ikke forekomme noen regelovertredelse fra målvinnende lag forat det skal være gyldig.

 

Det laget som har skåret flest mål i løpet av kamptida har vunnet. Ved likt antall mål er det uavgjort. Det kan imidlertid avtales av lagene forut for kamp eller som turneringsreglement at uavgjort resultat skal unngås ved forlengelse av spillet, for eksempel ekstraomganger.

 

TYPER AV REAKSJON PÅ OVERTREDELSER OG SITUASJONER

Frispark: Ved visse overtredelser får motstanderens lag lov å ta frispark. Frisparket foretas vanligvis  fra det stedet forseelsene fant sted. hvis forseelsen fant sted innenfor straffefeltet kan det frisparkende laget velge plass innenfor dette feltet.

Ballen legges i ro, motstanderne må være på minst 9,15 meters avstand, og ballen sparkes igang. Den avsparkende spilleren har ikke lov til å berøre ballen før en annen spiller har berørt den etter ballavspark.

Hvis frisparket ikke tas reglementert, men uten direkte forseelse mot reglene, tas det pånytt, for eksempel hvis motstanderens spillere er for nær.

Hvis den frisparkende spiller  berører ballen som førstemann med bena etter avspark, får motstanderen frispark

Hvis frisparkende spiller forsettlig  berører ballen med hendene før annen spiller, dømmes direkte frispark eller straffespark til motstanderen avhengig detaljerte regler for situasjonen.

Frispark kan være direkte eller indirekte.

 

Direkte frispark: Ved direkte frispark har en lov å skåre mål på selve frisparket. Hvis ballen går rett i motstanderens mål, godkjennes målet. Hvis den går i eget lags mål, får motstaneren ta hjørnespark.

 

Indirekte frispark: Ved indirekte frispark må ballen være hos en ny spiller før en kan målskåre. Dommeren markerer indirekte frispark ved å heve hånda over hodet og holde den over hodet til en har ballavsparket og ballen har berørt en annen spiller eller er kommet ut av spill.

 

Innkast: Hvis hele ballen går over sidelinje, dømmes innkast. Innkastet skjer ved en spiller fra det andre laget enn det som berørte ballen sist. Han står med begge bena på sidelinje vendt mot banen, holder ballen over hodet og kaster den inn. Spilleren skal så ikke berøre ballen før en annes piller har gjort det.

 

Overtredelse straffes oftest med indirekte frispark, men berøring med hendene utenfor straffefeltet straffes med direkte fispark og håndberøring i straffefeltet gir straffespark.

 

Målspark: Målspark er en måte å gjenoppta spillet på. Det utføres av det forsvarende lag. Ved målspark sparker en spiller fra det forsvarende lag ut ballen fra et sted i målfeltet valgt av laget selv. Motstanderne holder seg utenfor straffesparkfeltet. Den målssparkutførende spiller må ikke berøre ballen igjen før den er berørt av en annen spiller. Ballen er i spill når den har kommet ut av straffesparkfeltet.

Målspark tildeles når ballen passerer over mållinjen, men uten at mål er skåret.

Hvis den som tar sparket berører ballen først, får motstanderen vanligvis indirekte frispark. Hvis berøringen er forsettelig eller med hendene, får motstanderen direkte frispark. Det frisparkes fra forseelsesstedet.

Ved annen ureglementert utførelse, målsparkes det pånytt.

 

Hjørnespark: Hjørnespark gjøres hvis ballen passerer mållinjen etter sist å være berørt av det forsvarende lags spiller uten at det målskårtes. Det angripende lags spiller hjørnesparker. Ballen plasseres innenfor nærmeste hjørnefelt, og innsparkes. Spilleren kan ikke berøre balle igjen før den er berørt av en annen spiller.

 

Overtredelse straffes oftest med indirekte frispark, men berøring med hendene utenfor straffefeltet straffes med direkte fispark og håndberøring i straffefeltet gir straffespark.

 

Straffespark: Straffespark er en fordel gitt til motstanderen hvis et lag har begått en grov forseelse i motstanderens disfavør.Det er bestemte regler for når dette gjelder.

Ved straffespark plasseres ballen på straffesparkmerket. Det tilkjennegis hvem som skal tas straffesparket og vedkommende går i posisjon. Målvakten står i målet innenfor målfeltet. Alle andre spillere står tilbaketrukket minst 9,15 me3ter fra straffesparkmerket. Dommeren gir signal. Så tas sparket som kan brukes til å skåre direkte mål.

Hvis det begås regelbrudd ved straffespark, tillater dommeren at sparket tas i første omgang. Hvis parket resulterer i mål, skal det tas pånytt. Hvis det ikke går imål godkjennes sparket.

 

OVERTREDELSER, SITUASJONER OG REAKSJON PÅ DISSE

Generelt om overtredelser og reaksjon: For visse situasjoner er det  klart definert i reglene med klare angivelser for reaksjoner, men dommeren har også stor anledning til å vise skjønn og idømme reaksjoner utfra hans skjønnsmessige vurdering. Disse overtredelsene er bare løslig definert i reglene. Dommerens vide fullmakter til skjønnsmessige vurderinger er mer et onde enn et gode.

 

Det har utviklet seg en praksis hvor det å vise uenighet eller å protestere mot dommeravgjørelser under spillet og også i ettertid, eller tilogmed komme med opplysninger som kan ha betydning for dommeravgjørelser,  tolkes som respektløs opptreden og straffes.

 

Praksisen har også ofte den konsekvens at et lag som bruker hårdhendte og ufine metoder, men likevel holder seg hårfint innenfor regelverkets rammer, belønnes a dommeren, samtidig som laget dette går ut over straffes for sine reaksjoner eller protester mot de ufine metodene.

 

Dette er en utvikling en kan se i idrettsettsverdenen generelt og den er farlig for demokratiet innen idretten og i samfunnet generelt. Veldig mange ungdommer har en periode som medlem av en eller annen idrettsforening, og den type autoritær kustus som generelt praktiseres innen idretten gir ungdommene en sosialisering som de tar med seg når de siden kommer i forskjellige samfunnsdefinerte posisjoner.

 

Offside: Offside inntrer når en spiller er i motstanderens felt, han er nærmere motstnderens mål enn ballen, det er en eller ingen av motstanderens spillere mellom han og målet, og ingen av motstanderens spillere er på linje med han selv.

 

Offside er ulovlig hvis spilleren som er i offside aktivt deltar i spillet eller prøver å få fordel av offsideposisjonen. Hvis han går tilbake igjen fra offsideposisjonen før han aktivt spiller igjen, er det ikke ulovlig. Aktiv offsidevirksomhet straffes med frispark til moststanderen.

 

Overtredelser som medfører indirekte frispark: Indirekte frispark benyttes ved de minst alvorlige forseelsene.

Det gis hvis en målvakten innenfor eget straffefelt holder ballen mer enn 6 sekunder. Det gis også hvis målvakten benytter hendene til annet enn redning og utspill etter redning.

Ellers gis indirekte frispark hvis en spiller opptrer slik at han hindrer ballen i å spilles ut, hindrer andre spillere i å komme fem eller spiller på en farlig måte.

 

Overtredelser som medfører direkte frispark og straffespark: Direkte frispark  idømmes ved alvorlige overtredelser som voldsbruk eller angrep av forskjellig slag som dytting, sparking,  takling av en spiller som ikke har ballen, klyping, holding, påhopping.  ved disse overtredelsene idømmes i tillegg også strengere reaksjon mot overtrederen, som regel rødt kort og utvisning.

Også spill av ball med hånd idømmes direkte frispark, bortsett fra når keeper bruker hånda innenfor straffefeltet.

Hvis slike overtredelser foregår innenfor eget straffesparkfelt, gis straffespark.

 

Overtredelser som medfører advarsel og gult kort: Advarsel og visning med gult kort benyttes ved følgende anledninger: Spilleren opptrer usportslig. Spilleren viser eller uttrykker at han er uenig med avgjørelser. Hindrer at spillet gjenopptas. Ikke respekterer foreskrevet avstand ved frispark og hjørnespark. Inntrer, forlater eller  gjeninntrer på banen uten dommerens samtykke.

 

Overtredelser som medfører utvisning og rødt kort: Hvis en spiller bruker vold, takling bakfra, spytting, respektløs språkbruk eller annen respektløs opptreden gis rødt kort og utvisning. En spiller som hindrer en klar målsjanse for motparten ved en ureglementert handling gis også denne reaksjonen.

 

 

 

Rita dina egna kläder - svensk sida

 

 

Tilbake